This is an example of a HTML caption with a link.

Főoldal Céges rendezvények Rendezvényszervezés Miért minket? Galéria Referenciák Kapcsolat

Sárkányhajó a vízen

A sárkányhajó egy olyan speciális, hagyományos terv alapján megépített 12,5 m hosszú hajó, melyet elöl sárkányfej, hátul pedig sárkányfarok díszít.

Rendkívül alkalmas csapatépítésre, közösségi szellem formálására. Nem igényel előképzettséget (az úszni tudáson kívül), így bárki, aki érez magában erőt, energiát, és fogékony az új iránt, szereti a vizet, a természetet és a versengést, részt vehet sárkányhajós programjainkban.

10-15 perc gyakorlás után már látványos, hangulatos és izgalmas küzdelmet tudunk kialakítani kezdő legénységek között is. Nők és férfiak nemre és korra való tekintet nélkül akár együtt is, egy hajóban evezhetnek a győzelemért.

A sárkányhajó rendezvényeinken, versenyeinken 16-20 lapátos, két oldalt, arccal előre ülve, egytollú lapáttal, egy dobos adta ütemre és egy tapasztalt kormányos irányításával hajtja előre a hajót. A dobos háttal a menetiránynak ülve elől foglal helyet, a kormányos pedig a hajó farában állva, egy rögzített kormánylapáttal kormányoz és összehangolja, írányítja az evezősök munkáját.